Skönhet är inte att väga 40kg eller 70kg, utan att man är nöjd med sig själv

Hej allihopa!

Tänkte berätta om några tankar jag haft på huvudet hur länge som helst nu. Att gå ner i vikt. Nu tänker säkert dem flesta "Åh, ännu en sån där tjej som ska hålla på att gnälla om sin vikt, jag är så ful, bla bla bla". Helt fel.
Jag är nöjd med mig själv, har bra självfötroende. Jag spelade dock fotboll i ca 10 år och slutade för 2 år sedan om jag minns rätt. Under de senaste 2 åren har jag bara legat på soffan, har verkligen INTE gjort någonting som är bra för min kropp. Småätit hit och dit. Jag tänkte ALLTID "Ja, men nästa månad. Jag ska bara gotta mig ett liiiitet tag till. Man lever bara en gång" Exakt. En gång, ett liv. Varför ska jag då plåga min kropp med både dåliga matvanor och rökning? Jag har för övrigt rökat i 3 år.
Jag vill gå ner så jag väger 52-55 kg (Väger 62kg). Egentligen spelar inte vikten någon roll, jag vill se bra ut. Få bort mina fula fotbollsmuskler, få tillbaka min smala midja och snygga mage. Problemet för mig är att jag var supernöjd med min kropp en gång i tiden, därför jämför jag mig själv med den hela tiden.
Jag är inte intresserad av att gå på viktväktarna, endast äta GImat och hela köret, vad nu allt heter. Jag ogillar unga tjejer som utsätter sin kropp för bantning. Därför hittade jag en blogg då en tjej åt som vanlig mat, fast bara lite mindre mängder oftare och mer nyttigt. Känns som det passar mig utmärkt.

Planerna:

Frukost
Tex en grov macka med ost på.
Al Bran flingor, eller müsli med mjölk eller filmjölk. (Gott som tusan om man har filmjölk, müsli och frysta bär). Eller havregrynsgröt med frysta bär och mjölk.
En frukt.
Juice. (Gärna så osötad så möjligt)
Te (Utan socker) Söta teet hellre med honung.

Mellanmål
Frukt eller en grönsak.

Lunch
Tänk på vad som kan tänkas innehålla onödigt mycket grädde, fett och skit.
Ta vad som erbjuds men inte för mycket. Mest sallad. Bli mätt så klart.

Mellanmål
Frukt eller grönsak.

Middag
Ät vad som erbjuds där också. Men som sagt, inte för mycket. Mest sallad.

- Om du blir hungrig framåt kvällen, käka en frukt, nötter, en grov macka.
- Tänk på att inte äta försent, då kroppen vilar sig och man förbränner ingenting.
- Drick mycket vatten hela dagen!
- Promenera en halvtimme VARJE dag!
- Ha EN dag i vecka då du snaskar i dig vad du vill, godis, chips, kakor. EN dag.
- Det denna så kallade "dieten" gör är att den förminskar din magsäck, så du inte behöver äta onödigt mycket utan tillräckligt för kroppen.
- Ät inte mycket någon gång om dag. Utan äta lite hela tiden och småät inte hela tiden så som jag gör.
-Jag kommer börja gymma om några veckor också, om du också vill det så tänk på att äta något litet innan du börjar träna.

Tjejen som fullföljde denna dieten gick ner 11kg på 13 veckor. Väldigt bra jobbat!

Du brände dina broar när du sa det där, som fick mig att förstå vem du egentligen är



Arg, glad, sur, förväntansfull, så jävla förbannad, skrattar, jag hatar dig, jag älskar dig, jag spottar på dig, jag tänker på dig, jag ångrar dig, jag saknar dig.

Men framför allt så svek du mig.

Mitt bästa och billigaste hårvårdstips just nu

      
    
Jag säger bara Natusan KIDS. Jag använder den efter jag duschat, då håret brukar vara trassligt och håret tar skada om man tvingar igenom sin borse. Också när håret är torrt, uppsatt i en hästsvans eller utsläppt. Det spelar ingen roll för denna produkt gör håret superlent och enkelt att borsta ut. Det bästa av allt är priset. Den här köpte jag för endast 19:- på Ica Maxi. Dock varierar priset då jag märkt att den är dyrare i andra affärer.

Älskade



Får bli en bild på min bästa vän Jonas som jag tagit, du gjorde den kvällen så bra.
Jag älskar dig, föralltid.

31/12-09 - 25/1-11.

Problemet med kärlek är att man glömmer vardagen. Man fastnar i den mjuka rutinen att någon alltid ska vara där. Där för dig om du haft en dålig dag, när han bara kramar om dig så blir dagen så olik alla andra dagar. Där för dig när du känner dig vilse och borta, så finns han där och visar dig vägen. Vägen till kärlekens rike. Riket där jag alltid känt mig hemma, trygg och älskad. Han och jag har krigat ihop, vi besegrade hela världen - flera gånger. Ibland krigade vi mot varandra, och som i kärlekens krig vinner den som ger sig. Ingen gav sig. Men vi tog oss upp igen och styrde vår framtid till de bättre. Jag älskar vår kärleksaga.

Mitt hjärta tillhöll dig. Men jag är stark nog att ta det tillbaka för jag tänker inte ge mig ut i krig med dig igen.
Kärlekens rike har svikit mig. Mig, mina drömmar, rutinera, hoppet och tron.




Tom Niklas Glantz. Du är en ängel iallafall

Syskona Olsson








I julas gjorde jag en syskonfotografering. Dem önskade bilder som skulle föreställa studiofoton.
Så jag improvisera, tog en fårullsmatta på en träpall, dem hade vita väggar i vardagsrummet och det blev faktiskt ganska bra tyckte jag, förutom skuggorna som la sig över hälften av bilderna. Detta skulle bli en hemlig julklapp åt deras föräldrar. Hur sött?!

Fransk fläta med uppsättning




De flesta som känner mig vet att jag älskar allt som har med flätor att göra. Alla flätor jag kan göra har jag lärt mig själv.
Den här uppsättningen hade jag en kväll då jag blev bjuden på restaurangbesök och teater. (Dock är detta ett foto från kvällen innan, testfoto för att se hur det blev. Gjorde en noggrannare uppsättning dagen efter). 
Jag gillar frisyrer som är lätta att sätta upp, jag ogillar att ha en massa klämmor i håret. Den här frisyren är superenkelt att göra. I framtiden kommer jag fotografera steg för steg, men nu får jag försöka beskriva steg för steg istället. Hoppas ni förstår :)

1. Borsta igenom håret. Tag sedan tre stora slingor från hårets pannfäste. Istället för att göra en vanlig inbakad fläta, så bakar du utåt. Ta högra slingan under den mittersta, sedan den vänstra under den slingan som nu är i mitten. Nu är den vänstra slingan i mitten. Ta högra under mittersta slingan, sen vänstra under, osv osv. 
OBS! Fläta inte hela håret, stanna vid nacken.

2.När du flätat ända ner till nacken så fäster du en hårsnodd runt håret (Jag använder alltid köksgummiband, ger bättre fäste). Som ni kanske ser på bilden har jag flätat ner i vänstra delen av nacken, men du gör som du själv känner för! 

3. Ta en liten slinga från din hästsvans och snurra runt din hårsnodd om du inte vill att den ska synas. Fäst den genom att lägga in slingan i snodden.
Om du har tjockt hår så delar du upp din hästsvans i tre delar och tuperar dem som in i tusan var för sig. Spraya. Tuperingen får håret att bli "lättare" så du minskar risken att flätan går upp mitt i allt.
Har du tunt hår kan du också tupera önskar att få mer volym i håret, annars behöver du ej tupera, men spraya! :)

4. Nu börjar du fläta en utåt fläta igen, välj själv om du vill fläta hårt eller löst. Tänk på att fläta hela hårets längd och fäst en hårsnodd vid slutet. Dra i flätans svängar för att få den större och luftigare. Sedan lägger du upp den brevid den andra flätan och fäster den med småklämmor eller en stor klämma med snygga detaljer. Ta ut hårsnodden och göm hårtussen under den första flätan, använd en liten klämma om den inte stannar där.

5. Spraya, men inte för mycket. Inte snyggt när håret ser stelt ut tycker jag. Sen drar du längst flätornas svängar för att få en snygg volym i flätan. Avsluta med glansspray. Jag använder Lee Stafford, kostar ca 100:-.

Färdigt!

Om ni inte förstår min beskrivning, vill ha en tydligare bild på resultatet eller önskar bildbeskrivning istället så är det bara att slänga in en kommentar!

Jag vet hela mörka historia om dig



Här har ni Tom, min käraste. Han har idag varit modell till mitt fotorepotaget som vi har i uppgift i fotografiskbild A. På söndag ska jag fotografera Jessica. Mer bilder kommer om en vecka, då berättar jag också bildernas tema!


Förstår inte varför bilden blev så liten, för när jag valde "700" så försvann delar av bilden. 
Någon superbloggare som vet varför det blev såhär?

Här har ni min käraste. Han är modell till mitt fotorepotage som vi har uppgift i fotografiskbild A.
På söndag ska jag fotografera min Malmötjej Jessica, som beskriver sig själv som "Tjejen men det snea leéndet som inte alls gör sig bra på bild" Vi får se om det verkligen stämmer.
Mer bilder om en vecka, då berättar jag också fotorepotagets tema!

Första inlägget

Nu tänkte jag sätta igång med en massa bloggande. Har du någon gång stött på tanken att du vill dela med dig av något? Till exempel en bra tanke, ett tips eller bilder. Jag har gjort det sååå många gånger på senaste tiden. Därför skapade jag denna blogg :) Ett stort tack till Tanja som hjälpte mig redigera min bloggdesign, har lite småsaker som ska putsas till men det kommer när det kommer :) Jag är ju trots allt "nybörjare".
En anledning till varför jag ville starta en blogg var pågrund av att jag läste boken "Elsas Mode" skriven av Sofi Farhman. En riktigt inspirerande bok måste jag säga! Tänka sig att jag fick till ett boktips i mitt första inlägg, inte dåligt! Hoppas det finns några därute som kommer gilla min blogg =) Nu ska jag dela säng med en varm kropp brevid! Ta det lugnt ute i halkan!


RSS 2.0